Μια από τις βασικότερες αρχές του Πρότυπου Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου Μάρη Ρεντζέπη είναι οι σχέσεις που χτίζονται καθημερινά με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και την ομάδα των ειδικών συνεργατών μας η οποία απαρτίζεται από επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία ο καθένας στο αντικείμενό του.

Απώτερος στόχος και φιλοσοφία του συγκεκριμένου blog είναι η δημιουργία μιας μεγάλης ευρύτερης ομάδας κοινού ενδιαφέροντος. Μέσα από επιστημονικά άρθρα και κείμενα που αφορούν τη ψυχική, κοινωνική και γνωστική ανάπτυξη του παιδιού της προσχολικής ηλικίας θέλουμε οι γονείς να βρίσκουν απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν σε σχέση με το συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξης του παιδιού τους.

Επιπλέον, καθώς θεωρούμε ότι η σχέση μας με τα παιδιά δεν σταματάει όταν τελειώνουν την προσχολική τους εκπαίδευση σε εμάς, μέσα από αυτό τον χώρο, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας που βρίσκονται πλέον σε άλλη σχολική βαθμίδα να εκφράσουν τις σκέψεις, τις απόψεις τους και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Κύριο μέλημά μας είναι να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και επικοινωνία με τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε αυτή την τρυφερή στιγμή της ανάπτυξής τους και να βρίσκουν και οι ίδιοι έναν ακόμη τρόπο αντιμετώπισης βασικών προβληματισμών τους.
 

Blog